RECEPTEN

Bij elke smaakverfijner past een heerlijk gerecht

Hoofdgerecht | 1u 20min | 6 pers.

Bonnet Burger

Ingrediënten

500 g mager rundergehakt | 1 groot ei | 50 g boter | 100 g fijngesneden ui |
15 g paneermeel | 3 el tomatensaus | 2 tl tabasco | 3 tl Scotch Bonnet Sauce |
Zout & peper | Plantaardige olie

Bereidingswijze

1. Zet de BBQ alvast aan of verwarm de oven voor op 180°C, en zet hier alvast de bakplaat in. 2. Fruit de gesnipperde ui in de boter en 1 el plantaardige olie tot de ui zacht is, niet verkleurd. Laat dit wat afkoelen. 3. Meng het gehakt met het ei, de gefruite ui, tomatensaus, tabasco, Scotch Bonnet Sauce en paneermeel in een kom en breng op smaak met zout en peper. 4. Pak 6 gelijke stukken gehakt en maak hier 6 burgers van. 5. Verhit 2 el plantaardige olie in een koekenpan en plaats de burgers, zodra de olie heet is, in de pan. Schroei beide kanten goed dicht, ca. 1 minuut per kant. 6. Leg de burgers op de BBQ tot deze gaar zijn, of plaats de warme burgers vervolgens op de voorverwarmde bakplaat en bak gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. 7. Snijd de broodjes open en rooster de broodjes kort op de BBQ of op de grill. Leg de burgers tussen de broodjes en voeg er naar eigen smaak nog een blaadje sla, een ringetje ui en een plakje tomaat aan toe. Besprenkel tot slot voor wat extra pit met Scotch Bonnet Sauce of met Scotch Whisky Sauce.

De Scotch Bonnet Sauce.
Heerlijk met vlees van de BBQ, maar ook met varkensvlees, rundvlees, kip, kaas, vis, stoofschotels en roerbak gerechten.

  • Share

Nagerecht | 4u 20min | 4-6 pers.

Butter Scotch Roomijs

Ingrediënten

135 g Scotch Whisky Butterscotch | 250 ml volle melk | 250 ml slagroom | 6 eidooiers |100 g basterdsuiker

Bereidingswijze

1. Doe de melk en de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. 2. Klop de eidooiers samen met de suiker op in een kom totdat het een crême-achtige consistentie heeft. 3. Giet langzaam de gekookte melk in de kom en meng het voorzichtig met elkaar. Giet alles vervolgens terug in de pan en breng het langzaam aan de kook, voortdurend blijven roeren totdat het iets dikker wordt. 4. Haal de pan van het vuur en giet alles via een fijne zeef in een kom. Voeg vervolgens de Scotch Whisky Butterscotch toe en klop het goed door elkaar. 5. Laat het mengsel koelen in ijswater, zodra het is gekoeld kun je het in de koelkast verder laten afkoelen. 6. Eenmaal afgekoeld, zet de kom in de vriezer gedurende 1 uur. Haal de kom na een uur uit de vriezer en klop het mengsel eens goed door. Herhaal dit nog 2 tot 3 keer, totdat het roomijs is geworden.

De Scotch whisky Butterscotch.
Zeer geschikt voor over roomijs, pannenkoeken, fruit, meringues en pudding.

  • Share

Hoofdgerecht | 15min | 4 pers.

Schotse zalm

Ingrediënten

3½ el bruine suiker | 2 el Dijon mosterd | 1 el geraspte verse gember | 1 el Scotch Whisky Sauce | ½ tl zout | ½ tl zwarte peper | 4 zalmfilets, ontveld

Bereidingswijze

1. Meng de bruine suiker, mosterd, gember en Scotch Whisky Sauce in een kom. 2. Breng beide zijden van de zalmfilets op smaak met zout en peper en leg ze in een grill pan. 3. Breng de mix van stap 1 met een borstel aan op de bovenkant van de zalm en grill voor 8 tot 10 minuten, of tot de zalm licht gebruind is.

De Scotch whisky Sauce.
Geschikt voor vlees van de BBQ, vis, varkensvlees, rundvlees, kip, sushi, stoofschotels, pastei, roerbak gerechten en soepen.

  • Share

Hoofdgerecht | 40min | 2 pers.

Scotch Whisky Makreel

Ingrediënten

2 makreelfilets | Bloem | Zout | Peper | 1 zoete aardappel | ½ Spaanse peper | 1 tl paprikapoeder | Olijfolie | 2 lente-uitjes |1/3 komkommer | 1 Granny Smith appel | Dille | Citroen | Scotch Whisky Vinegar

Bereidingswijze

1. Snijd de zoete aardappel in chips, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met gerookte paprikapoeder en fijngesneden chilipeper. 2. Ongeveer 30 minuten roosteren op 200 °C tot ze gaar zijn en knapperig beginnen te worden. 3. Doe in een aparte kom, lange plakken komkommer, fijn gesneden appel, lente-uitjes en gehakte dille. 4. Knijp hier het sap van een halve citroen overheen, zodat het niet verkleurd en breng op smaak. 5. Haal de makreel door de “zelf gekruide” bloem en zet alvast een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur met een goede scheut olie. 6. Zodra er rook van de pan af komt, makreel in de pan met de huid naar beneden en druk op de filet om te voorkomen dat het gaat krullen. Zet het vuur iets lager en bak tot ze krokant en goudbruin zijn (ongeveer 3-4 minuten). 7. Draai de makreel om en bak het vlees nog ca. één minuut. 8. Voor de opmaak, begin met de rokerige zoete aardappel chips, daarna de knapperige makreel en de frisse komkommersalade. 9. Tot slot, besprenkel de vis met onze Scotch Whisky Vinegar en een snufje zout en peper.

De Scotch Whiskey Vinegar.
Zeer geschikt voor fish & chips, salades en marinades.

  • Share

Nagerecht | 2u 30min | 4-6 pers.

Chocolade Mousse

Ingrediënten

2 eierdooiers | 30g poedersuiker | 300 ml volle room | 2 gelatine blaadjes | 20g cacaopoeder | 145g Scotch Whisky Chocolate

Bereidingswijze

1. Leg de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht worden. 2. Klop de eierdooiers en de poedersuiker in een aparte kom tot alles goed gemengd is. 3. Verwarm de room in een pan eenmaal warm, eimengsel toevoegen en blijf roeren tot dit op een lichte custard lijkt. 4. Haal van het vuur, voeg dan de cacaopoeder en een fles van onze heerlijke chocolade saus toe. 5. Los de gelatine op in het mengsel en laat het gedurende 10 minuten afkoelen, gebruik een garde en klop tot er belletjes ontstaan. 6. Zet dit voor minstens twee uur in de koeling. 7. Zodra het klaar is uit de koeling halen en serveren.

De Scotch whisky Chocolate.
Geschikt voor zoete dessert zoals ijs, pannenkoeken, fruit, meringues en pudding. Maar ook heerlijk om te gebruiken in of op je taart en cake.

  • Share

Nagerecht | 15min | 2 pers.

Scotch Whisky Pannenkoeken

Ingrediënten

150 g bloem | 50 g basterdsuiker | 1 tl bakpoeder | 1 tl room | 1 el Scotch Whisky Syrup | 1 groot ei, losgeklopt | 150 ml melk | Olie voor het invetten van de pan | Snufje zout | Frambozen (optioneel)

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg er de basterdsuiker, bakpoeder en room aan toe. Roer de Scotch Whisky Syrup er vervolgens aan toe. 2. Roer de melk en het ei door elkaar in een aparte kom en voeg dit vervolgens aan het beslag toe. Roer tot een gladde egale massa. 3. Verhit een licht ingevette pan en gebruik 2 eetlepels van het pannenkoeken beslag om een pannenkoek van ca. 10cm doorsnede te krijgen. 4. Bak op matig vuur totdat de onderkant van de pannenkoek mooi goudbruin is. Draai de pannenkoek om en bak tot deze kant ook mooi goudbruin is. 5. Serveer met frambozen (optioneel) en voeg een flinke scheut Scotch Whisky Syrup toe.

Scotch Whisky Syrup.
Geschikt voor pannenkoeken, roomijs, bananen, pap, gebakken ham, oude kaas brie, geitenkaas en pudding.

  • Share

Voorgerecht | 10min | 4-6 pers.

Superfood Salade

20g pijnboompitten | 6 asperges | 1 rode en 1 gele paprika | 6 sugar snaps | 10 cherry tomaten | 50g olijven | 50g artisjok harten | 50g zongedroogde tomaten |1 avocado | 500g slablaadjes | Citroensap | Scotch Whisky Dressing

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze lichtbruin zijn, zet opzij om op het laatst toe te voegen aan de salade. 2. Snijd de paprika in reepjes en snijd de artisjok harten in vieren. Besprenkel de paprika, artisjok harten en asperges met olie en grill totdat ze bruin worden. 3. Snijd de sugar snaps en cherry tomaten door de helft, ontpit de olijven en snijd ze door de helft. 4. Snijd de avocado in stukken en besprenkel ze met citroensap. 5. Mix alle ingrediënten, behalve de slablaadjes en pijnboompitten, in een kom. 6. Net voordat de salade geserveerd wordt voeg je de slablaadjes toe en strooi je de geroosterde pijnboompitten eroverheen. Tot slot maak je het gerecht compleet door de Scotch Whisky Dressing eroverheen te sprenkelen.

De Scotch Whisky Dressing.
Geschikt voor allerlei groene salades, vegetarische salades, maar bijvoorbeeld ook een pasta salade!

  • Share